Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Bel dan 0800-1351 of kijk op rijksoverheid.nl, rivm.nl of ggdsamengezond.nl. Vragen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op thuisarts.nl of pharos.nl, daar staat wat u moet doen. Bel de praktijk bij klachten waar u zich zorgen over maakt. De zorg is veilig, ook nu! LET OP: kom niet zonder telefonisch overleg naar de praktijk!
Coronavaccinatie
Lees het laatste nieuws over de vaccinatie tegen het coronavirus op coronavaccinatie.nl.
Coronatest
Iedereen met coronaklachten of na contact met iemand met corona kan zich laten testen op het coronavirus. Kijk op coronatest.nl.
Risicogroep? Bel dan eerst de praktijk. Ernstige klachten (hoge koorts, benauwdheid)? Bel dan de praktijk of de huisartsenspoedpost.
Werkwijze in onze praktijk
Draag vanaf 13 jaar een mondkapje (mondneusmasker). Of als dat echt niet kan vanwege een beperking of ziekte ten minste een faceshield. We willen verspreiding van het coronavirus en besmetting van met name oudere en kwetsbare mensen voorkomen. Daarom is het aantal spreekuurplekken nog beperkt. Dan wordt het niet te druk in de wachtkamer. We maken als het kan vaker gebruik van telefonisch contact, e-consulten (via MijnGezondheid.net), beeldbellen of het e-mailen van foto’s.
Mondkapjesplicht: geen medische verklaringen van de huisarts
De huisartsen in onze praktijk geven geen verklaringen of beoordelingen af. Dit is volgens de landelijke regels voor artsen. Het geldt ook voor mensen die geen mondkapje kunnen dragen of opzetten vanwege een beperking of ziekte. Deze mensen moeten zelf laten zien dat zij zijn uitgezonderd van deze verplichting. Bijvoorbeeld door een kaartje waardoor duidelijk wordt dat iemand onder zo’n uitzonderingsregel valt. Dat kaartje en de toelichting op het gebruik daarvan is te vinden op de website van Vilans. De Rijksoverheid heeft gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield (spatscherm) wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl.
Kan ik bij de huisarts komen?
Er zijn diverse klachten waarvoor het ook in deze tijd nodig is om op het spreekuur te komen, bijv. als lichamelijk onderzoek of een behandeling nodig is. Onze assistentes zullen telefonisch een inschatting maken welke klachten wel en welke nog niet op het spreekuur thuishoren. Zo nodig krijgt u een afspraak op het aparte luchtwegspreekuur in de praktijk, soms is een huisbezoek nodig.
BELANGRIJK: BEL altijd eerst, kom OP TIJD en niet te vroeg, en kom NIET naar het gewone spreekuur met koorts, verkoudheid of hoesten. Kom zo mogelijk ALLEEN of met met maximaal ÉÉN noodzakelijke begeleider, dan wordt het niet te druk in de wachtkamer. Draag vanaf 13 jaar in het gezondheidscentrum een mondkapje. Wordt u gebracht? Laat uw chauffeur in de auto wachten, niet in de wachtkamer. Meld dit zo nodig aan de balie.
Kan ik bij de praktijkondersteuner komen?
Ja, dat kan, als u tenminste geen luchtwegklachten of koorts hebt. Kom zo veel mogelijk alleen. Controleafspraken kunnen soms ook telefonisch gedaan worden of uitgesteld worden. De POH-GGZ en SOJ doen de consulten in de praktijk als het kan, en via beeldbellen als het moet.
Kan ik mijn verwijsbrief ophalen of urine afgeven bij plasklachten?
Kom niet naar de praktijk zonder telefonisch overleg. Verwijsbrieven en formulieren kunnen we digitaal of per post versturen. Urine mag u alleen zelf afgeven als u geen luchtwegklachten of koorts hebt.
Kan ik bloedprikken bij de prikpost in het centrum?
De prikpost in ons gezondheidscentrum is nog beperkt open voor bloedprikken met uitzondering van INR-bepalingen (trombosedienst). Voor bloedonderzoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei moet een afspraak worden gemaakt: 0318-434345.
Klik op onderstaande links voor meer informatie: